ua en ru

МЗС РФ продовжує звинувачувати сили АТО в обстрілі мирних жителів

Міністерство закордонних справ Російської Федерації продовжує звинувачувати сили антитерористичної операції в обстрілі мирних жителів.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації продовжує звинувачувати сили антитерористичної операції в обстрілі мирних жителів. Про це йдеться в коментарі МЗС РФ щодо нових жертв серед мирного населення в східних областях України.

Як зазначається, незважаючи на численні заклики Росії, західних партнерів України, міжнародних структур і громадськості на сході України триває масована силова операція, в результаті якої продовжують гинути мирні люди, руйнуються об'єкти цивільної інфраструктури.

"В ніч з 3 на 4 липня українська армія завдала артилерійські удари по передмістю Луганська - Великий Вергунке. Деякі снаряди долітали до центру міста. В результаті попадання снаряда в житловий будинок, загинула жінка.... В 27-му кварталі міста в результаті вогнепального поранення загинув чоловік, ще 7 людей постраждали... 4 липня українські силовики продовжили артилерійський обстріл житлових районів Луганська. В цей день в Слов'янську в результаті артобстрілу українськими військами житлових кварталів загинуло 6 мирних жителів. 5 липня українські ВПС нанесли авіаудар по аеропорту Донецька... 5 липня в Луганську результаті артобстрілу з боку української армії 1 людина загинула, 13 поранені. 7 липня в Донецькій області українська артилерія продовжила обстріл Слов'янська та Краматорська, незважаючи на те, що ополченці покинули ці міста. 6 липня в Миколаївці українські війська вели вогонь по мирних жителях, які намагаються залишити місто. 6 липня український штурмовик Су-25 завдав авіаудару по передмістях Луганська - селищам Металіст і Олександрівка", - йдеться в повідомленні.

При цьому в МЗС РФ відзначили, що співробітники міліції Слов'янська та Краматорська відвезені в невідомому напрямку і піддаються репресіям.

"Репресіям піддаються всі, кого підозрюють у співпраці з ополченцями ДНР, заарештовують навіть тих, хто коли-небудь давав інтерв'ю російським журналістам. Чоловіків призовного віку, які з різних причин не змогли покинути ці міста, затримують і допитують", - додали в прес-службі.

Крім цього, МЗС РФ закликає ЄС засудити політику київської влади.

"Вже вкотре вимагати від Києва припинити обстріл цивільних об'єктів, мабуть, безглуздо. У Києві глухими до закликів зберегти життя людей. Сподіваємося в цьому зв'язку на адекватну реакцію країн Європейського союзу із засудженням злочинної політики київської влади", - підкреслили в прес-службі.