ua en ru

МЗС РФ відповів на розширення "списку Магнітського"

МЗС РФ відповів на розширення "списку Магнітського" Фото: МЗС РФ

МЗС називає їх "особами, причетними до легалізації та застосування тортур, безстрокового утримання ув'язнених"

Російська Федерація (РФ) заборонила в'їзд п'яти американським правоохоронцям у відповідь на розширення "списку Магнітського". Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"Лицемірство, з яким у Вашингтоні беруться оцінювати ситуацію з правами людини в Росії, давно вже не дивує. Мова йде про політику, що дозволяє більш 13 років без суду утримувати у в'язниці на військовій базі в Гуантанамо російського громадянина Р. К. Мінгазова. Ми маємо справу з політикою, що заохочує американські спецслужби займатися в буквальному сенсі викраданнями за кордоном наших співвітчизників", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в російському відомстві назвали лінію Вашингтона "антиросійською".

Наголошується, що в список осіб, яким заборонений в'їзд в Росію - екс-міністр юстиції США Альберто Гонсалес, колишній заступник міністра оборони США з політичних питання Дуглас Фейт, колишній головний юрисконсульт ЦРУ Джон Ріццо, екс-заступник міністра юстиції США Джей Байбі і колишній головний юрисконсульт американського Міноборони Вільям Хейнс.

МЗС називає їх "особами, причетними до легалізації та застосування тортур, безстрокового утримання ув'язнених".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів США розширило санкційний "список Магнітського", включивши в нього ще п'ять прізвищ.