ua en ru

МЗС РФ спростував звинувачення СБУ у неподанні відомостей про гуманітарний вантаж

Твердження представників Служби безпеки України (СБУ) про нібито відмову Росії доставити гуманітарний вантаж на схід України за контрольованим силовиками пропускних пунктів, а також про ненадання відомостей про вміст вантажу не відповідають дійсності.

Твердження представників Служби безпеки України (СБУ) про нібито відмову Росії доставити гуманітарний вантаж на схід України за контрольованим силовиками пропускних пунктів, а також про ненадання відомостей про вміст вантажу не відповідають дійсності. Про це йдеться в повідомленні МЗС Росії.

"Ми спочатку прийняли запропонований Києвом маршрут, проте згодом українські власті повідомили, що не гарантують його безпеку, і погодилися на маршрут Ізварине-Луганськ. Представляти зараз справу іншим чином - значить намагатися переглянути чіткі розуміння, досягнуті між Москвою і Києвом", - заявили в російському відомстві.

Крім того, у відомстві спростували інформацію про ненадання Москвою достатньої інформації про зміст гуманітарного вантажу.
"Детальна розбивка номенклатури гуманітарного вантажу, аж до вказівки кількості упаковок, терміну придатності продуктів харчування і т.п., була передана нами до штаб-квартири Міжнародного комітету Червоного Хреста ще кілька днів тому. Ніяких додаткових "побажань", прохань щось уточнити чи деталізувати, звідти не було", - йдеться в повідомленні.

У цьому зв'язку в Москві висловили подив з приводу прагнення київської влади предтсавить справу таким чином, ніби Росія затримує передачу в Червоний Хрест якихось документів.

У МЗС закликали Київ "негайно і в повному обсязі" забезпечити безпеку доставки гуманітарного вантажу у східні регіони України, оголосити про припинення вогню на період її здійснення, а також вирішити всі необхідні для цього технічні питання з участю прибулих туди співробітників Червоного Хреста, українських митників і прикордонників.