ua en ru

МЗС РФ звинуватив управління ООН з прав людини у втручанні у внутрішні справи Росії

Представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Олександр Лукашевич звинуватив управління ООН з прав людини у втручанні у внутрішні справи Росії.

Представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Олександр Лукашевич звинуватив управління ООН з прав людини у втручанні у внутрішні справи Росії. Про це він заявив сьогодні в ході брифінгу, повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

"Знову звертаємо увагу УВКПЛ на те, що доповідь місії присвячена ситуації в області прав людини в Україні. Становище в Російській Федерації, зокрема, в Криму і Севастополі, не входить в її мандат", - заявив Лукашевич.

Коментуючи опубліковану вчора доповідь наглядової місії ООН з прав людини в Україні в цілому, представник російського МЗС заявив про відсутність "об'єктивного підходу і неупереджених оцінок того, що відбувається в Україні".

Нагадаємо, вчора управління верховного комісара ООН з прав людини опублікувало чергову доповідь щодо ситуації в Україні, в якому констатувало порушення перемир'я на Донбасі обома сторонами.

За даними ООН, в результаті бойових дій на Донбасі за період з середини квітня по 6 жовтня 2014 р. були вбиті, щонайменше, 3 660 тис. чоловік.