ua en ru

МЗС РФ стурбований затриманням російських журналістів в Україні

Міністерство закордонних справ Росії висловило серйозну стурбованість ще одним затриманням російських журналістів, що працюють в Україні.

Міністерство закордонних справ Росії висловило серйозну стурбованість ще одним затриманням російських журналістів, що працюють в Україні. Про це заявив уповноважений з питань прав людини, демократії та верховенства права МЗС РФ Костянтин Долгов, передає телеканал "Зірка".

"Сам факт... абсолютно неправомірного затримання російських журналістів викликає найсерйознішу стурбованість", - зазначив Долгов.

За його словами, російське посольство в Києві вже займається цим питанням, відповідний лист і запит направлені в ОБСЄ.

В районі Слов'янська в ніч на 7 червня сили національної гвардії України затримали двох журналістів з Росії. Імена затриманих - Андрій Сушенков і Антон Малишев. Вони є співробітниками телеканалу "Зірка", який пізніше повідомив про те, що зв'язок з журналістами перервався.

Раніше великий резонанс отримала історія з затриманням в районі Краматорська журналістів телеканалу LifeNews Марата Сайченко і Олега Сидякіна. Журналісти були затримані 18 травня і звинувачені в шпигунстві. Звільнення кореспондентів відбулося при особистій участі глави Чечні Рамзана Кадирова. Після Сайченко і Сидякін отруїлися в Грозний, а потім дали прес-конференцію в Москві, на якій розповіли, що українські військові кілька діб тримали в ямі і погрожували розстрілом.