ua en ru

МЗС РФ стурбований інформацією про англомовних військових у Слов'янську

Міністерство закордонних справ Росії висловлює стурбованість інформацією про участь в силової операції на сході України англомовних іноземців.

Міністерство закордонних справ Росії висловлює стурбованість інформацією про участь в силової операції на сході України англомовних іноземців. Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"Особливу тривогу викликає наявна інформація про те, що в ході каральної операції української армії і незаконних ультранаціоналістичних формувань в ефірі звучала англійська мова, а серед нападників на Слов'янськ були помічені англомовні іноземці. Наполягаємо на недопущенні будь-якого зовнішнього втручання в події на Україні", - йдеться в заяві.

Російська сторона нагадала, що раніше надходили відомості про присутність в Україні "найманців з американської приватної військової організації", які "досить невиразно спростовув Вашингтон".

"Підтримуючи організаторів державного перевороту в Києві в їх лінії на силове придушення протестів, США і ЄС беруть на себе величезну відповідальність, фактично відрізають шляху до мирного вирішення кризи. На цьому тлі виглядає зовсім невипадковим категоричну відмову Вашингтона, всупереч вимогам Женевського заяви від 17 квітня, підтримати пропозицію про організації під егідою ОБСЄ діалогу між представниками київської влади і південно-східних регіонів України", - йдеться в замулення МЗС РФ.

"Рішуче вимагаємо від Заходу відмовитися від руйнівної політики щодо України, а від тих, хто оголосив себе владою в Києві, - негайно припинити каральну операцію і будь-яке насильство над власним народом, звільнити політв'язнів, забезпечити повну свободу діяльності журналістів. Це дозволить розпочати реальний процес деескалації", - заявила російська сторона.