ua en ru

МЗС РФ назвав заклик США звільнити Савченко тиском на суд

МЗС РФ назвав заклик США звільнити Савченко тиском на суд Фото: у МЗС Росії відреагували на заяву Держдепу

Москва каже, що в Мінських угодах не згадується про льотчицю

Офіційний представник російського міністерства закордонних справ Марія Захарова назвала заклик Держдепартаменту США звільнити українську льотчицю Надію Савченко прямим тиском на суд. Про це вона написала у своєму Facebook.

За її словами, "в Мінських домовленостях ні слова не сказано про Надію Савченко, і під жоден описаний там випадок її справа не підпадає".

Нагадаємо, раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що судилище над українкою суперечить мінським домовленостям.

"Минуло 20 місяців, як її затримали в Україні і переправили до Росії. За цей час вона, як повідомляється, зазнала допитів, одиночного ув'язнення і примусових "психіатричних експертиз". Її судовий процес і утримання в неволі демонструють неповагу Росією міжнародних стандартів і її небажання дотримуватися умов Мінських угод", - йшлося в його заяві.

Завтра должно состояться судебное заседание по делу Н.Савченко. Накануне на сайте Госдепа было опубликовано заявление Го...

Опубліковано Maria Zakharova 8 березень 2016 р.

Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня. Таким чином вона висловила протест проти затягування судового процесу - саме так вона розцінила рішення судді перенести на 9 березня її виступ з останнім словом.