ua en ru

МЗС РФ направив ноту Україні через ситуацію з екіпажами "Аерофлоту"

Міністерство закордонних справ Російської Федерації 25 березня відправило посольству України в Росії ноту протесту у зв'язку з діями Державної прикордонної служби України щодо екіпажу російської авіакомпанії "Аерофлот".

Міністерство закордонних справ Російської Федерації 25 березня відправило посольству України в Росії ноту протесту у зв'язку з діями Державної прикордонної служби України щодо екіпажу російської авіакомпанії "Аерофлот". Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"Державна прикордонна служба України продовжує забороняти членам екіпажів повітряних суден російського авіаперевізника залишати борт повітряного судна з метою дотримання ними режиму робочого часу і часу відпочинку членів екіпажів повітряних суден при виконанні польотів на міжнародних повітряних авіалініях, що порушує положення міжнародних актів, спрямованих на дотримання вимог з безпеки польотів", - йдеться в повідомленні.

Дані неправомірні дії Держприкордонслужби України були вчинені, як зазначається, до другого пілота екіпажу повітряного судна рейси ВАТ "Аерофлот - російські авіалінії", виконаного 24 березня 2014 р. за маршрутом Москва - Київ.
"Російська сторона наполягає на безумовному припинення українською стороною безвідповідальної практики, що ставить під загрозу безпеку польотів цивільної авіації", - додали в прес-службі.