ua en ru

МЗС РФ направив ноту посольству України у зв'язку із забороною на в'їзд деяким пасажирам "Аерофлоту"

МЗС Росії назвав провокаційною заборону України на в'їзд деяким пасажирам "Аерофлоту" - така позиція міститься у коментарі зовнішньополітичного відомства у зв'язку з ситуацією у повітряному сполученні між двома країнами.

МЗС Росії назвав провокаційною заборону України на в'їзд деяким пасажирам "Аерофлоту" - така позиція міститься у коментарі зовнішньополітичного відомства у зв'язку з ситуацією у повітряному сполученні між двома країнами. Відповідна нота 14 березня 2014 р. була спрямована посольству України в Москві.

За інформацією російського авіаперевізника ВАТ "Аерофлот - російські авіалінії", прикордонна служба України відмовляє у в'їзді на територію України пасажирам і членам екіпажів повітряних суден російського авіаперевізника.

"Дані неправомірні дії прикордонної служби України були здійснені в період з 4 по 14 березня 2014 р. по відношенню до 49 громадянРосійської Федерації (47 пасажирів і 2 члени екіпажу повітряного судна), наступним рейсами ВАТ "Аерофлот - російські авіалінії" з Москви до Донецька, Києва та Одеси", - йдеться в коментарі МЗС.

"Подібні акції розцінюються російською стороною як провокаційні і не відповідають положенням міжнародних актів і конвенцій з дотримання прав людини та вимог з безпеки польотів міжнародної цивільної авіації, - підкреслює російське зовнішньополітичне відомство. - Російська сторона закликає українську сторону в повній мірі дотримуватися положень чинних угод про співробітництво в галузі повітряного транспорту".