ua en ru

МЗС РФ виключив запровадження виїзних віз

МЗС РФ виключив запровадження виїзних віз Фото: МЗС Росії

У МЗС Росії повідомили, що планів вводити виїзні візи для росіян ніколи не було

Жодні плани щодо запровадження виїзних віз для росіян ніколи не обговорювалися і обговорюватися не можуть. Про це повідомив "Інтерфаксу" високопоставлене джерело в МЗС РФ.

"Безумовно, парламентарії повинні висловлювати свою думку з усіх питань. Але в даному разі, по-перше, він сам себе заперечив, по-друге, ніяких подібних планів про якісь виїзних віз ніколи не обговорювалося - про що МЗС РФ тут же заявив - і обговорюватися не може", - наводить агентство слова свого співрозмовника.

Нагадаємо, раніше депутат від фракції КПРФ Вадим Соловйов заявляв, що Держдумі обговорюють способи того, як попередити громадян про небажаність поїздок у країни, де їх життю загрожує небезпека. Парламентарій допустив, що це можуть бути свого роду виїзні візи.

Пізніше Соловйов спростував інформацію про те, що в Держдумі нібито обговорюють можливість введення виїзних віз для росіян. Він підкреслив, що мова йде не про виїзні візи, а про необхідність персонального інформування громадян про ступінь терористичної загрози у тій чи іншій країні.