ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту після нападу у Хургаді

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту після нападу у Хургаді Фото: МЗС України (РБК-Україна)

В українському МЗС відреагували на напад на туристів в Хургаді

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту після нападу на туристів в Хургаді. Про це йдеться в повідомленні МЗС України.

Зокрема, у зв'язку з нападом на туристів в Хургаді і рішенням парламенту Єгипту про продовження надзвичайного стану українцям рекомендують переглянути плани щодо відвідування Єгипту і утриматися від поїздок у цю країну, в тому числі з туристичною метою.

"Згадані застереження викликані суттєвою активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи ІДІЛ, які все частіше направляють терористичні акти проти цивільних осіб з урахуванням їхньої релігійної приналежності", - йдеться в повідомленні.

Крім того, українцям, які перебувають на курортах Єгипту, рекомендується проявляти підвищену увагу та обережність, утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку.

"Рекомендуємо бути особливо обачними під час святкування в Єгипті релігійних (у тому числі християнських) свят, і, по можливості, утримуватися від відвідування релігійних святинь", - додали в МЗС.

Нагадаємо, раніше влада Єгипту офіційно спростувала загибель українців в Хургаді.