ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Малі

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Малі Фото: Reuters

У разі форс-мажору українцям порадили звертатися до посольства України в Алжирі

Міністерство закордонних справ України (МЗС) у зв'язку з різким загостренням внутрішньої ситуації у Республіці Малі, особливо в північних районах африканської держави, рекомендує громадянам України утриматися на даному етапі від поїздок до цієї країни. Про це повідомили у прес-центрі МЗС.

"Громадянам України, які перебувають на території Республіки Малі, настійно рекомендується виявляти підвищену пильність і обережність, постійно стежити за новинами з розвитку ситуації у країні, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в демонстраціях і акціях протесту, обмежити пересування вночі і використання місцевого автотранспорту", - йдеться в повідомленні.

При цьому у випадках крайньої необхідності виїзду до Малі дипломати рекомендують заздалегідь інформувати про це посольство України в Алжирській Народній Демократичній Республіці із зазначенням місць можливого перебування і можливостей оперативного зв'язку (номери телефонів, електронних адрес, тощо).

"У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, загрози життю і здоров'ю громадянам України рекомендується звертатися до посольства України в Алжирі", - уточнили в МЗС.

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо, що антитерористичну операцію в Малі проти ісламських екстремістів, що утримували заручників, завершено.

Як повідомлялося, в результаті нападу на готель "Біблос" у Малі загинули два громадянина України.