ua en ru

МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок на Мальдіви

За інформацією Посольства України в Індії (за сумісництвом у Мальдівській Республіці), після оголошення 7 лютого ц.р. Президентом Мальдівської Республіки Мохамедом Нашидом про свою відставку, ситуація в Мальдівській Республіці різко погіршилася, виникли сутички між військовими та поліцейськими, в результаті яких щонайменше три людини отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомляє перс-служба МЗС.

Масові демонстрації відбуваються в столиці країни - місті Малє та не розповсюджуються на острови - місця відпочинку туристів.

Станом на 18:00 за київським часом 7 лютого ц.р., до Посольства України не надходила інформація щодо постраждалих на території Мальдівської Республіки громадян України.

У зв'язку з нестабільною ситуацією на Мальдівах МЗС України рекомендує громадянам України, за можливості, перенести строки відвідання цієї країни та уважно слідкувати за офіційною інформацією МЗС та світових засобів масової інформації щодо внутрішньополітичної ситуації. Громадянам України, які перебувають на Мальдівах, рекомендуємо утриматись від відвідань столиці країни - м. Малє та підтримувати контакт із Посольством України в Індії (тел.: 00-911126146041, факс: 00-911126146043).

Посольство України в Індії продовжує уважно відслідковувати ситуацію на території Мальдівської Республіки.

Нагадаємо, МЗС також не рекомендує громадянам України відвідувати деякі міста в Єгипті.