ua en ru

МЗС рекомендує громадянам України відвідувати Єгипет виключно у складі організованих туристичних груп

У зв'язку із поступовою стабілізацією безпекової ситуації та скасуванням надзвичайного стану і комендантської години на всій території Арабської Республіки Єгипет, перебування громадян України на території Єгипту, в цілому, є безпечним. У той же час, відвідання історичних місць та об'єктів культурної спадщини у мм. Каїр, Луксор та Асуан рекомендується здійснювати виключно у складі організованих туристичних груп, повідомляє прес-служба МЗС України.

Також, на даний час слід обмежити відвідання Північного Синаю, де безпекова ситуація залишається напруженою.

Всім громадянам, які перебувають на території Єгипту, рекомендується утримуватися від відвідання місць масового скупчення людей, здійснювати несанкціоновану фото- та відеозйомку, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні перебування, а також не вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в Єгипті.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, громадянам України слід невідкладно звертатися до посольства України в Єгипті за номером телефону +201000039648 (працює цілодобово), або телефонувати на "гарячу лінію" МЗС України: (044) 238 16 57.