ua en ru

МЗС рекомендує громадянам України не відвідувати Румунію через погіршення погодних умов

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України не їхати без необхідності до Румунію через погіршення погодних умов

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України не їхати без необхідності до Румунію через погіршення погодних умов. Про це повідомила прес-служба МЗС.

"У зв'язку із погіршенням погодних умов у Румунії (сильні снігопади на території повітів Сучава і Ботошань та ожеледиця в повітах Бакеу, Васлуй і Вранчя), МЗС рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо подорожей до цієї країни без крайньої необхідності до нормалізації ситуації". - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням МЗС, станом на 23 січня 2014 р. на території повітів, що межують з Україною, автодороги європейської та національної категорій не заблоковано. Основна європейська магістраль Е-85 "Сірет - Бухарест" функціонує з певними обмеженнями, викликаними роботою снігоприбиральної техніки. Обмеження руху автотранспорту існують також на окремих ділянках доріг в напрямках "Сучава - Бая Маре" і "Сучава - Ботошань".

"Румунськими компетентними органами оприлюднено вимогу щодо оснащення автотранспорту відповідним обладнанням для його безпечної експлуатації в зимових умовах. У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію, громадянам України слід звертатися до посольства України в Румунії за номерами телефону: (+4021) 2303660 та (+4021) 211 36 68, Генерального консульства України в Сучаві за номером телефону: (+40230) 520167, а також на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: (044) 238 16 57", - йдеться у повідомленні.