ua en ru

МЗС рекомендував українцям утриматися від поїздок до Брюсселя

МЗС рекомендував українцям утриматися від поїздок до Брюсселя Фото: у Брюсселі сьогодні сталося кілька терактів

У Мзс дали рекомендації українцям, які перебувають в Бельгії

Міністерство закордонних справ (МЗС) з-за скоєних сьогодні вранці терактів в Брюсселі рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок до столиці Бельгії. Про це йдеться в офіційному коментарі відомства.

"У зв'язку з вчиненням 22 березня 2016 р. терористичних актів у Брюсселі громадянам України рекомендовано утриматися від поїздок до Брюсселя і столичний регіон Королівства Бельгії до нормалізації ситуації", - йдеться в повідомленні.

У Мзс зазначили, що в Бельгії оголошено найвищий рівень терористичної загрози, місцева влада провінції Брабант ввели режим реагування на катастрофи, крім того, закрито метро.

"Враховуючи зазначене МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у Бельгії, проявляти підвищену увагу та обережність, уникати місць масового зібрання людей, враховувати рекомендації сил безпеки та місцевої влади. У разі, коли громадяни опинилися в місці, де здійснений терористичний акт, не панікувати, оцінити найбільш безпечні шляхи та покинути приміщення, уникати натовпу, шукати захисту у правоохоронних органів і сил безпеки, укриття в безпечних приміщеннях, а також прагнути негайно повідомити про себе в поліцію або посольство", - підкреслили в міністерстві

У відомстві також порадили українцям не пересуватися самостійно, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу та виконувати всі вказівки правоохоронців.

Нагадаємо, в результаті серії терактів в Брюсселі з перебоями працює мобільний зв'язок, громадський транспорт у місті тимчасово припинив роботу.