ua en ru

МЗС про рекомендації Європарламенту щодо Росії: потрібні нові та проактивні підходи

МЗС про рекомендації Європарламенту щодо Росії: потрібні нові та проактивні підходи Фото: МЗС про рекомендації Європарламенту щодо Росії: потрібні нові і проактивні підходи (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністерство закордонних справ України привітало прийняття резолюції Європарламентом про ставлення ЄС з Росією. У МЗС заявили, що щодо РФ потрібні нові, рішучі і проактивні підходи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МЗС України.

"Ми вітаємо прийняття Європейським парламентом всеосяжних рекомендацій щодо майбутніх відносин ЄС з Росією. Нинішній російський режим загрожує миру і безпеці в Європі. Це вимагає нових, більш рішучих і проактивних підходів в ЄС і сусідніх країнах", - йдеться в повідомленні.

При цьому у відомстві підкреслили, що повернення до "звичного порядку речей" не може бути передбачено до тих пір, поки Росія не припинить свою агресивну політику і гібридну війну проти ЄС, а територіальна цілісність Грузії, Молдови та України не буде відновлена в межах їх міжнародно визнаних кордонів.

"Нові підходи в політиці сусідства ЄС повинні бути засновані на проактивній позиції/більшої відкритості для асоціативного тріо. Чітка європейська перспектива, інтеграція у внутрішній ринок ЄС і новий компонент безпеки в ЄП зміцнять позиції ЄС і допоможуть нам протистояти агресії Росії", - додали в МЗС України.