ua en ru

МЗС перевіряє інформацію про затримання в окупованому Криму 18 травня

МЗС перевіряє інформацію про затримання в окупованому Криму 18 травня Фото: Мар’яна Беца розповіла про дії МЗС щодо затримань 18 травня в окупованому Криму

Через відсутність у Криму дипломатичних представництв українське відомство діє через правозахисників і міжнародні організації

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про затримання 18 травня в Криму. Про це повідомила речниця українського МЗС Мар'яна Беца, передає "Радіо Свобода".

"Ми перевіряємо цю інформацію. Але через те що в нас немає там (у Криму, - ред.) консульських або дипломатичних представництв, ми діємо через журналістів, правозахисників і міжнародні організації, які можуть дистанційно отримувати інформацію, тому це (перевірка, - ред.) може зайняти певний час", - зазначила Беца.

Зазначимо, 18 травня, в день вшанування пам'яті депортації кримських татар, на окупованому півострові російські силовики почали затримувати активістів мітингу. Зокрема, в Сімферополі затримали кількох людей з кримськотатарськими прапорами, у Бахчисараї затримано п'ять автомобілів з кримськотатарськими прапорами.

Крім того, у Сімферополі до Центрального РВВС доставили 10 молодих людей з кримськотатарським прапором.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на вечорі-реквіємі в пам'ять жертв депортації кримських татар заявив, що Російська Федерація проводить нову неоголошену депортацію кримських татар.