ua en ru

МЗС протестує проти російського вердикту суду у справі Карпюка і Клиха

МЗС протестує проти російського вердикту суду у справі Карпюка і Клиха Фото: МЗС засудив рішення суду по справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха

Україна закликає РФ звільнити політв'язнів

Міністерство закордонних справ України висловлює протест проти вердикту Верховного суду Чечні по справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Про це йдеться в коментарі МЗС України.

"МЗС України висловлює рішучий протест з приводу продовження російської судовою владою системного переслідування українських політичних ув'язнених у Росії. Черговим кроком у цьому напрямку стало винесення колегією присяжних обвинувального вердикту у справі громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, які незаконно утримуються на території Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.


МЗС також назвав процес над українцями судовим фарсом, а рішення таким, що базувалося на сфабрикованих матеріалах слідства, отриманих під тортурами.

"МЗС України вимагає від російської сторони ще до вироку суду по справі українських політичних в'язнів припинити цей судовий фарс і забезпечити звільнення і безпечне негайне повернення Миколи Карпюка та Станіслава Клиха в Україну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, суд у Чечні продовжив арешт Карпюку і Клиху.