ua en ru

У МЗС прокоментували вирок 4 кримським мусульманам в РФ

У МЗС прокоментували вирок 4 кримським мусульманам в РФ Фото: у МЗС прокоментували суд над кримчанами в РФ

МЗС вимагає від Росії негайного скасування вироку

У Міністерстві закордонних справ України вважають судове рішення по справі "Хізб ут-Тахрір" у відношенні громадян України Руслана Зайтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваітова і Нурі Прімова безпідставним. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Міністерство висловило рішучий протест у зв'язку з рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові.

"Судовий процес по справі згаданих громадян України є яскравим свідченням триваючих репресій російської окупаційної влади по відношенню до кримськотатарського народу", - йдеться в повідомленні.

У МЗС повідомляють, що російський суд ігнорував надані докази непричетності українців до терористичної діяльності, здійснення і планування будь-яких насильницьких дій. Крім цього, в ході досудового слідства і судового процесу були зафіксовані численні порушення.

"Ми рішуче засуджуємо організований російськими властями черговий судовий фарс і вимагаємо від Російської Федерації негайного скасування вироку", - заявили в МЗС.

Українська сторона закликає міжнародне співтовариство продовжити тиск на Москву з метою негайного припинення порушень прав людини і звільнення всіх політичних ув'язнених і незаконно утримуваних громадян України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд у Ростові засудив до тюремних термінів 4 кримчан у справі "Хізб ут-Тахрір".