ua en ru

МЗС закликав США та країни Європи направити дипломатів на суд по справі Гриба, - Геращенко

МЗС закликав США та країни Європи направити дипломатів на суд по справі Гриба, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Російський суд завтра буде розглядати справу Павла Гриба

Міністерство закордонних справ України закликало США і країни Європи направити акредитованих Росії дипломатів на суд у справі Павла Гриба. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко.

"МЗС України звернувся до наших європейських і американських колег, щоб вони прислали акредитованих в РФ дипломатів на розгляд справи викраденого в Мінську Павла Гриба, яка завтра розглядатиметься у російському суді", - повідомила Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українця Гриба в Російській Федерації звинувачують у підготовці теракту в школі. Зокрема, за версією слідства, затриманий нібито був пов'язаний з українськими націоналістами і запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на шкільній лінійці. Українцю продовжили арешт до січня 2018 року. Також раніше повідомлялося, що російський омбудсмен ігнорує запити про стан Гриба.