ua en ru

МЗС закликало РФ припинити переслідування українських журналістів Сущенка та Семени

МЗС закликало РФ припинити переслідування українських журналістів Сущенка та Семени Фото: Роман Сущенко (youtube/FastViralShow screenshot)

Беца заявила про грубі порушення РФ свободи ЗМІ в окупованому Криму та на Донбасі

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликало Російську Федерацію негайно припинити переслідування українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени. Про це заявила речниця міністерства Мар'яна Беца на конференції Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка проходить у Відні 19-20 червня і присвячена свободі слова.

"Закликала РФ негайно припинити незаконне і політичне переслідування українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени", - зазначила Беца.

Крім того, речниця у ході свого виступу на конференції наголосила на грубих порушеннях Росією свободи слова та ЗМІ в окупованому Криму та на Донбасі.

Нагадаємо, незаконно затриманому у Російській Федерації українському журналісту Роману Сущенко призначена психолого-психіатрична експертиза, яка скоріш за все відбудеться у липні.

Раніше повідомлялося, що 26 квітня Лефортовський районний суд Москви (РФ) на два місяці продовжив арешт Сущенку. Таким чином, журналісту продовжили арешт до 30 червня.

Журналіста Семену російська влада звинувачує у закликах до порушення територіальної цілісності Росії.