ua en ru

МЗС вітає ухвалення ПА ОБСЄ резолюцій по Україні

МЗС вітає ухвалення ПА ОБСЄ резолюцій по Україні Фото: МЗС України (mfaukraine.files.wordpress.com)

У міністерстві в черговий раз закликали РФ припинити тимчасову окупацію АР Крим

Міністерство закордонних справ України вітає ухвалення 26-ою щорічною сесією Парламентської Асамблеї (ПА) ОБСЄ 9 липня двох резолюцій, ініційованих членами Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ - "Щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України" та "Щодо посилення енергетичної безпеки в регіоні ОБСЄ". Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Важливо, що у резолюції "Щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України" вкотре засуджується тимчасова окупація Росією АР Крим та м. Севастополь, продовження агресії Росії проти України на Донбасі та системне невиконання державою-агресором попередніх резолюцій ПА ОБСЄ", - вказано у повідомленні.

В МЗС наголошують, що схвалення резолюції "Щодо посилення енергетичної безпеки в регіоні ОБСЄ" стало визнанням державами-учасницями ОБСЄ важливості захисту критичної інфраструктури у сфері енергетики, зміцнення енергетичної безпеки у часи кризових явищ, а також покликане запобігти використанню джерел енергії як політичної зброї в регіоні ОБСЄ.

Крім того, українська сторона в черговий раз вимагає від РФ припинити тимчасову окупацію АР Крим та м. Севастополь, виконати свої зобов’язання за мінськими домовленостями, а партнерів України в міжнародних організаціях, у тому числі в міжпарламентських форумах, закликають продовжити здійснювати тиск на Росію до припинення її агресії проти України та звільнення українського Криму і Донбасу.

Нагадаємо, ПА ОБСЄ у Мінську більшістю голосів прийняла резолюцію під назвою "Відновлення суверенітету і територіальної цілісності України". Резолюція була запропонована керівником української делегації Артуром Герасимовим.