ua en ru

МЗС вітає схвалення Генасамблеєю ООН резолюції щодо Криму

МЗС вітає схвалення Генасамблеєю ООН резолюції щодо Криму Фото: Міністерство закордонних справ (РБК-Україна)

В Україні вважають, що цим рішенням закладено основу для деокупації півострова

Міністерство закордоних справ України вітає ухвалення 19 грудня Генеральною асамблеєю ООН резолюції "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", та вважає, що основа для деокупації півострова вже закладена. Про це йдеться у заяві МЗС.

Українські дипломати назвали резолюцію "логічним і послідовним підтвердженням рішучої позиції міжнародного співтовариства на підтримку територіальної цілісності України".

"Системне невиконання Росією попередньої резолюції Генасамблеї ООН, недопуск міжнародних моніторингових механізмів на територію АРК призводить до значного погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму", - нагадують у міністерстві.

Крім того, у заяві підкреслюється, що цього року Генасамблея висловилася на підтримку зусиль із звільнення Криму з-під російської окупації.

"Широка підтримка нашої позиції у питанні Криму свідчить, що міжнародне співтовариство надіслало чіткий сигнал російській окупаційній владі - питання Криму не закрите, світ уважно спостерігає за діями окупанта, а отже винні у переслідуваннях та порушеннях прав кримчан обов’язково нестимуть відповідальність", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй ухвалила резолюцію щодо окупованого Російською Федерацією півострову Крим.