ua en ru

В МЗС привітали підписання декларації миру між Ефіопією і Еритреєю

В МЗС привітали підписання декларації миру між Ефіопією і Еритреєю Фото: МЗС (РБК-Україна)

Підписання декларації відкриває шлях до закінчення 20-річного конфлікту

У Міністерстві закордонних справ України (МЗС) привітали підписання декларації щодо миру та дружби між Ефіопією і Еритреєю. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС.

Як повідомляється, декларація відкриває шлях до закінчення 20-річного конфлікту та нормалізації відносин між сусідніми державами.

"Це важливе рішення лідерів Ефіопії та Еритреї започатковує новий етап у розвитку більш тісних політичних, економічних та соціальних зв’язків в інтересах народів обох держав, а також слугуватиме стимулом для подальшого забезпечення безпеки та стабільності у регіоні Африканського Рогу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Ефіопія та Еритрея підписали декларацію про укладення миру. Також сторони заявили про готовність співпрацювати в ряді сфер, зокрема, в економічній і соціальній.

Зазначимо, конфлікт між Ефіопією і Еритреєю спалахнув у 1998 році і тривав до 2000 року через територіальні суперечки. Тоді бойові дії забрали близько 80 тис. життів.

Разом з тим, мирний договір був підписаний сторонами в грудні 2000 року, однак Ефіопія відмовилася приймати остаточне рішення арбітражу, винесене через два роки з питання про розділення спірних територій.