ua en ru

МЗС вимагає звільнити Савченка у зв'язку з погіршенням її здоров'я

МЗС вимагає звільнити Савченка у зв'язку з погіршенням її здоров'я Фото: Надія Савченко

МЗС України вручив консула Росії ноту протесту з вимогою звільнити Савченка

У зв'язку з системним порушенням судовими органами Російської Федерації законного права Надії Савченко на належний захист 27 січня 2016 року в МЗС України був викликаний консул посольства РФ в Україні і вручена нота протесту проти триваючого щодо нього свавілля так званого російського правосуддя. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"В ході зустрічі російській стороні заявлено вимогу вжити заходів щодо забезпечення Надії Савченко належної та кваліфікованою медичною допомогою у зв'язку з погіршенням її здоров'я, викликаним голодування на знак протесту проти незаконного утримання в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні.

В українському МЗС нагадали російській стороні про неприпустимість грубого порушення судовими органами РФ законного права захисту Надії Савченко представляти в суді матеріали незаперечних доказів її невинуватості, у тому числі наданих українськими компетентними органами.

Також представнику посольства РФ було пред'явлено вимогу про припинення знущань над Надією Савченко та іншими незаконно утримуються громадянами України - політичними в'язнями Росії, негайно звільнити їх і забезпечити повернення в Україну.

Нагадаємо, 27 січня 2016 р. Донецький міський суд Ростовської області (Росія) долучив до справи української льотчиці Надії Савченко документи, які повинні довести її невинність, і продовжить засідання 28 січня 2016 року.