ua en ru

У МЗС Польщі вважають вибух біля Меморіалу орлят у Львові "черговою антипольською акцією"

У МЗС Польщі вважають вибух біля Меморіалу орлят у Львові "черговою антипольською акцією" Фото: прапор Польщі (Wikimedia)

Полякам рекомендують "дотримуватися особливої обережності" перебуваючи в Україні

Вибух біля польського Меморіалу орлят у Львові є "черговою антипольською акцією" в Україні. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Польщі щодо інциденту у Львові.

"Міністерство закордонних справ Республіки Польщі глибоко стурбована вибухом невпізнаного об'єкта на кладовищі захисників Львова, який відбувся 13 березня 2018 року. Це ще один антипольський інцидент, пов'язаний з використанням вибухових речовин, які сталися на Західній Україні в останні місяці", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в МЗС Польщі очікують, що українські правоохоронці швидко розслідують цей інцидент, забезпечать належний захист польських пам'ятних місць.

"Через непередбачуваної ситуації у сфері безпеки в громадських місцях міністерство нагадує, що на всій території України рекомендується дотримуватися особливої обережності. Міністерство звертається з закликом стежити за попередженнями, опублікованими на веб-сайті Міністерства закордонних справ Польщі, перед поїздкою і повідомляти про всі поїздки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактом вибух у Львові біля польського Меморіалу орлят відкрито провадження. Вибух у Львові на території Личаківського цвинтаря стався 13 березня 2018 року близько 21:15.