ua en ru

У МЗС Польщі засудили інцидент зі спаленням польського прапора в Києві

У МЗС Польщі засудили інцидент зі спаленням польського прапора в Києві Фото: МЗС Польщі (msz.gov.pl)

МЗС Польщі обурене відсутністю належної відповіді з боку українських співробітників служби безпеки

У зв'язку з маніфестацією у польському посольстві в Києві 2 квітня 2018 року, в ході якого був спалений прапор Польщі, у Міністерство закордонних справ (МЗС) Республіки Польща був викликаний заступник посла України в Польщі, який отримав протестну записку. Про це йдеться в заявлении, опублікованому на сайті МЗС Польщі.

"Міністерство закордонних справ висловило обурення з приводу поведінки демонстрантів і відсутності належної відповіді з боку українських співробітників служби безпеки", - зазначено в заяві.

Повідомляється, що представник посольства України запевнив, що українські власті засудили цей ганебний вчинок. Також заступник посла України поінформував про хід розслідування, яке проводять компетентні служби, яке "повинно привести до швидкого вирішення і належного покарання виконавців".

"МЗС Польщі висловлює особливу стурбованість тим фактом, що це був ще один інцидент з антипольським підтекстом на території України за останні тижні", - вказано у заяві.

Зазначимо, що глава МЗС України Павло Клімкін засудив акцію протесту, яка відбулася перед будівлею Посольства Республіки Польщі в Києві. Також Клімкін назвав акцію провокацією.

Нагадаємо, днями співробітники Служби безпеки України затримали двох виконавців підриву польського Меморіалу орлят на Личаківському цвинтарі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус.