ua en ru

МЗС планує провести паспортизацію країн у сфері зовнішньоекономічних відносин, - Кожара

МЗС планує провести паспортизацію країн у сфері зовнішньоекономічних відносин. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара на засіданні ради експортерів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заради посилення системності в роботі плануємо найближчим часом провести паспортизацію країн-партнерів у сфері зовнішньоекономічних зносин. Нам необхідно відійти від зрівнялівки у забезпеченні економічних інтересів України за кордоном... Індивідуальна паспортизація дасть нам можливість визначити найбільш перспективні ринки, адекватно забезпечити роботу з кадровим та матеріальним ресурсом. Це особливо важливо в умовах обмеженого державного фінансування", - зазначив Кожара.

За його словами, сьогодні до МЗС звернулися українські компанії з більш як 100 зверненнями щодо надання підтримки за кордоном.

"Опрацьовується вихід понад 30 компаній на нові ринки збуту в 35 країнах Азії, Африки та Близького Сходу", - додав Кожара.

Він нагадав, що з квітня 2010 р. в закордонних дипломатичних установах в Україні діють економічні відділи, а за зовнішньоекономічну діяльність головну відповідальність несуть посли.

Читайте також: Ситуація в експортній сфері України є критичною, - Кожара