ua en ru

МЗС оприлюднив рекомендації для українців у Ніцці

МЗС оприлюднив рекомендації для українців у Ніцці Фото: МЗС попередив українців про ситуацію в Ніцці

Українцям рекомендують проявляти пильність в Ніцці і виконувати вимоги місцевої влади

Міністерство закордонних справ України у зв'язку з терактом в Ніцці рекомендує громадянам, які знаходяться у цьому місті, без необхідності не залишати закриті приміщення. Про це йдеться в повідомленні МЗС у Facebook.

"У зв'язку зі скоєнням 14.07.2016 р. терористичного акту під час святкування національного свята Франції в Ніцці звертаємося до всіх громадян, які знаходяться у цьому місті, виконувати розпорядження компетентних органів Французької Республіки і не залишати приміщень, в яких ви перебуваєте, без необхідності", - йдеться в повідомленні.


У МЗС також зазначили, що 19 липня Франція продовжить режим надзвичайного стану на три місяці, який передбачає посилений прикордонний і митний контроль на всіх кордонах Франції, обмеження прав і свобод громадян в частині проведення масових зібрань та відвідування окремих місць, а також дозвіл правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків.

"У той же час, Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції. Враховуючи зазначене, МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити подорож у Францію, мати при собі разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в'їзду в цю країну (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції", - йдеться в повідомленні.

Крім того, українцям у Франції рекомендується проявляти підвищену пильність і обачність, виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів і особистого контроля.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації громадянам України слід невідкладно звертатися в посольство України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: emb_fr@mfa.gov.ua або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57, e-mail: cons_or@mfa.gov.ua. Протягом найближчих кількох днів буде діяти додаткова "гаряча лінія" МЗС +38-044-238-17-77 для отримання повідомлень про громадян, які постраждали в Ніцці.

Нагадаємо, у Франції повідомили про від'їзд туристів з Ніцци.