ua en ru

МЗС: Обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Ізраїлем в 2012 р. може скласти 1 млрд дол

Обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Ізраїлем в 2012 р. може скласти 1 млрд дол. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко після зустрічі Президента України Віктора Януковича з віце-прем'єром, міністром закордонних справ Ізраїлю Авігдором Ліберманом, повідомляє прес-служба глави української держави.

"Ми виходимо з того, що цей рік може принести близько 1 млрд (дол.) загального обміну товарами і послугами", - зазначив Грищенко.

Він також підкреслив, що за останній час Україна та Ізраїль ухвалили кілька принципово важливих рішень, які йдуть на користь громадянам двох країн. Зокрема. мова йде про встановлення безвізового режиму. Міністр підкреслив, що це питання також важливе з точки зору підтримки контактів з нашими співвітчизниками, які в різний час виїхали до Ізраїлю. "Ми підтримуємо постійний і дуже продуктивний діалог з державою Ізраїль на всіх рівнях", - заявив він.

За словами міністра, значну увагу під час зустрічі сторони приділили також обговоренню ситуації на Близькому Сході. Грищенко зазначив, що, зокрема, в Сирії проживають кілька тисяч українських громадян, і сьогодні українській владі важливо розуміти, як бачить, в тому числі, Ізраїль шляхи врегулювання ситуації.

Нагадаємо, товарообіг між Україною та Ізраїлем в 2011 р. збільшився на третину - до 860 млн дол.