ua en ru

МЗС не рекомендує громадянам України відвідувати Анголу через погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації

Міністерство закордонних справ України (МЗС) не рекомендує громадянам України відвідувати Анголу через погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в республіці. Про це на брифінгу заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"За інформацією нашого посольства в Анголі, через початок сезону дощів значно погіршилася санітарно-епідеміологічна обстановка в Анголі. Зокрема, за останній тиждень зареєстровано 6 випадків захворювання лихоманкою Денге ... Швидкими темпами розширюється захворювання холерою, тифом і малярією", - заявив Перебийніс.

Він уточнив, що МЗС рекомендує громадянам України, які все-таки поїдуть до Анголи бути вкрай обережними і звертатися до лікарів: "Після повернення в Україну дільничні лікарі повинні бути інформовані про відвідування Анголи".

Зазначимо, лихоманкою Денге переважно хворіють діти і новоприбулі в ендемічний район особи. Лихоманка Денге - гостре трансмісивне вірусне захворювання. Протікає з лихоманкою, інтоксикацією, міалгією, артралгією, висипом і збільшенням лімфатичних вузлів. Джерелом інфекції є хвора людина, мавпи і летючі миші. Передачу інфекції від хворої людини здійснюють комарі.