ua en ru

МЗС назвав деструктивною позицію Росії щодо нападів на місію ОБСЄ

МЗС назвав деструктивною позицію Росії щодо нападів на місію ОБСЄ Фото: МЗС

МЗС України засудив позицію РФ щодо нападів на СММ ОБСЄ

Міністерство закордонних справ України засудило деструктивну позицію Російської Федерації щодо засудження нападів на Спеціальну моніторингову місію Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) та перешкод у діяльності місії. Про це повідомили в прес-службі МЗС.

"27 квітня на 1143-му засіданні Постійної ради ОБСЄ була прийнята "Декларація на підтримку СММ ОБСЄ в Україні в результаті трагічного інциденту, що стався 23 квітня. Через традиційно деструктивну позицію російської сторони схвалено документ позбавлений важливих для безпечної роботи Місії елементів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією МЗС, йдеться про всебічне засудження будь-яких залякувань, нападок і атак на адресу СММ ОБСЄ і навмисного створення перешкод для виконання спостерігачами своєї роботи, включаючи обмеженням доступу до тимчасово неконтрольованої території Україною.

У той же день у Нью-Йорку делегація РФ також виявилася єдиною виступила проти прийняття запропонованого Україною і США проекту заяви Ради Безпеки ООН для ЗМІ.

"Всі спроби української делегації знайти компромісне рішення незмінно стикалися з категоричним неприйняттям з боку РФ, яка обрала тактику затяжок і внесення заздалегідь неконструктивних правок", - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генсек ОБСЄ Ламберто Дзанниер вирішив скоротити свій візит в РФ у зв'язку із загибеллю і пораненням працівників СММ ОБСЄ на Донбасі.