ua en ru

МЗС сподівається на допомогу ОБСЄ у проведенні місцевих виборів в окремих районах Донбасу 7 грудня

Міністерство закордонних справ України сподівається на допомогу ОБСЄ у проведенні місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, які відбудуться 7 грудня.

Міністерство закордонних справ України сподівається на допомогу ОБСЄ у проведенні місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, які відбудуться 7 грудня. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розраховуємо на підтримку з боку наших партнерів в ОБСЄ у забезпеченні виконання ДНР і ЛНР всіх досягнутих у Мінську домовленостей, а також виконання ними необхідних кроків у підготовці проведення 7 грудня в окремих районах Донецької та Луганської областей місцевих виборів, як це передбачено Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Луганської та Донецької областей. Ми виходимо з того, що проведення таких виборів дозволить повернути ситуацію в цих районах в правове поле і сприятиме налагодженню конструктивного діалогу з місцевими громадами", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, самопроголошені ДНР і ЛНР збираються провести вибори своїх голів 9 листопада. При цьому Президент України Петро Порошенко заявляє, що легітимними можуть бути тільки вибори, призначені в ряді районів Донбасу на 7 грудня 2014 р.