ua en ru

МЗС Молдови назвав неприйнятними нові умови України щодо перетину кордону

Міністерство закордонних справ Молдови назвало неприйнятними нові умови України щодо перетину кордону.

Міністерство закордонних справ Молдови назвало неприйнятними нові умови України щодо перетину кордону. Молдовська влада підтверджує, що в'їзд в Україну для громадян Молдови вимагає пред'явлення наявності не менше 400 євро, заявила міністр закордонних справ Наталія Герман, повідомляє Moldnews.

За словами Герман, нові заходи перетину кордону, прийняті Україною, "неприйнятні" і Кишинів допускає зі свого боку "адекватну відповідь", однак на даний момент молдаванам доведеться в'їжджати в Україну за новими правилами.

"Українська сторона визнала, що з затримкою опублікувала рішення через події у Києві. Нам здається, що має місце брак взаєморозуміння, і ми б хотіли уникнути цих неприємних ситуацій. Міністр закордонних справ України Леонід Кожара пообіцяв, що найближчим часом виступить з пропозиціями щодо подолання ситуації. Але до офіційного рішення з боку українських властей, на жаль, ці заходи на кордоні будуть застосовуватися. Тому наші громадяни, які прямують в Україну, повинні мати на увазі ці ризики", - підкреслила міністр.

Зазначимо, що за визначенням дипломата і експерта Олексія Тулбуре, з введенням Україною правил фінансового забезпечення при в'їзді в країну і з урахуванням застосування таких правил Румунією, Молдова потрапила в міжнародну ізоляцію.