ua en ru

МЗС Молдови: Серед постраждалих в аварії молдовського автобуса в Румунії є двоє громадян України

В результаті дорожньо-транспортної події (ДТП) минулої ночі в Румунії з автобусом з Молдови, що перевозив до Італії 53 пасажирів, постраждала 21 людина, зокрема один громадянин РФ і двоє громадян України. Про це повідомили сьогодні в Міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, зазначивши також, що в числі постраждалих значаться громадяни Молдови та Італії.
Інцидент відбувся на трасі DN7 між населеними пунктами Орештіє і Дева. Згідно з даними румунської поліції, переданим в посольство Молдови в Румунії, водій автобуса SETRA з номерними знаками IL QC 737, зареєстрованими в Молдові, що належить транспортній компанії Ideal X Club з Кишинева, не зберіг необхідну дистанцію з іншим автомобілем, що їхав перед ним. Коли ця машина несподівано загальмувала, водій автобуса різко повернув вліво, втратив керування і в результаті автобус перекинувся.
В даний час шість громадян Молдови і двоє громадян Італії залишаються клініці м. Дева, куди вони були доставлені після події. Лікарі говорять, що їхньому життю нічого не загрожує, стан госпіталізованих задовільний і до кінця дня їх планується виписати.
У МЗС Молдови зазначили, що половина пасажирів, залучених в даному ДТП, продовжила шлях до Італії цієї ночі на іншому автобусі тієї ж транспортної компанії. Інший автобус знаходиться по шляху до м. Дева для транспортування до місця призначення решти пасажирів. Румунська поліція порушила кримінальну справу за фактом нанесення каліцтв з необережності. Посольство Молдови в Румунії знаходиться в постійному контакті з румунськими лікарями і владою для надання необхідної допомоги громадянам, а також для моніторингу ситуації.