ua en ru

МЗС: на Мальдівах скасовано надзвичайний стан

МЗС: на Мальдівах скасовано надзвичайний стан Фото (top10x): Мальдівські острови

Обмеження в'їзду та перебування іноземців на території республіки відсутні

Уряд Мальдівської Республіки скасував надзвичайний стан, запроваджений тижнем раніше, 4 листопада. Про це з посиланням на посольство України в Індії повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"За інформацією Міністерства закордонних справ Мальдівської Республіки, обмеження в'їзду та перебування іноземців на території республіки відсутні", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Посольства України в Республіці Індія, 10 листопада ц.р. уряд Мальдівської Республіки скасував надзвичайн...

Posted by Міністерство закордонних справ України on 11 листопада 2015 р.

Нагадаємо, 4 листопада Президент Мальдівської Республіки Абдулла Ямін оголосив у країні надзвичайний стан терміном на 30 днів у зв'язку із загрозою національній безпеці.

Пізніше українське МЗС рекомендувало громадянам не відвідувати Мальдіви, стежити за розвитком безпекової ситуації у цій країні і, в разі її погіршення, відкласти заплановану поїздку.

Зазначимо, що Мальдівська Республіка розташовується на південному заході Індії, в акваторії Індійського океану, складається з безлічі дрібних острівців. Унікальність держави полягає в тому, що це найменша в Азії мусульманська держава, її площа 298 кв. м, населення трохи більше 320 тис. людей. Столиця Мальдівської Республіки - місто Мале. У 1965 р. Мальдіви отримали незалежність від Британії, а через три роки стали республікою.