ua en ru

МЗС рекомендує українцям не відвідувати Мальдіви через надзвичайний стан

МЗС рекомендує українцям не відвідувати Мальдіви через надзвичайний стан Фото (Associated Press): протести на Мальдівах

Напередодні в Мальдівській Республіці було оголошено надзвичайний стан

Міністерство закордонних справ (МЗС) рекомендує громадянам України, які мають намір відвідати Мальдіви, стежити за розвитком безпекової ситуації у цій країні і, в разі її погіршення, відкласти заплановану поїздку. Про це повідомили у прес-службі МЗС.

"Тим громадянам, які перебувають на території Мальдівської Республіки, рекомендується виявляти підвищену пильність і обережність, неухильно дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади та поліції, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту і демонстраціях", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в МЗС, в разі потрапляння в надзвичайні або критичні ситуації під час перебування на Мальдівах громадянам України слід невідкладно звертатися до посольства України в Республіці Індія, до зони відповідальності якого належить ця країна.

Нагадаємо, 4 листопада Президент Мальдівської Республіки Абдулла Ямін оголосив у країні надзвичайний стан терміном на 30 днів у зв'язку із загрозою національній безпеці. Приводом для запровадження НС стало виявлення схованки зі зброєю та вибухівкою. Цей арсенал, за деякими даними, міг бути використаний проти глави держави. Генпрокурор Мальдівських островів Мохаммед Аніл повідомив, що рішення спрямоване на підтримку громадської безпеки держави.

Як повідомлялося, наприкінці вересня на швидкісному катері Президента Мальдів стався вибух, однак Ямін не постраждав. Влада звинуватила в організації теракту колишнього главу республіки Мохаммеда Нашида, якого було заарештовано і засуджено до 13 років тюремного ув'язнення.