ua en ru

МЗС Литви перевірить інформацію про можливі порушення санкцій проти РФ

МЗС Литви перевірить інформацію про можливі порушення санкцій проти РФ Фото: литовська прокуратура (prokuraturos.lt)

МЗС Литви перевіряє ймовірні порушення своїми підприємствами санкцій проти РФ

Міністерство закордонних справ (МЗС) Литви перевірить інформацію про можливі порушення санкцій проти Російської Федерації (РФ) своїми підприємствами. Про це повідомляє Delfi.

"МЗС Литви звернувся у Генпрокуратуру з приводу повідомлень, що з'явилися минулого тижня в ЗМІ, про ймовірне порушення литовськими підприємствами режиму санкцій відносно Росії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, питання того, чи порушило конкретне підприємство встановлені правовими актами Євросоюзом санкції, вирішують правоохоронні органи і суди, керуючись правовими актами ЄС та Литви.

"Литва послідовно виконує свої зобов'язання по проведенню в життя обмежень, які слід застосовувати щодо імпорту товарів кримського чи севастопольського походження в ЄС у відповідь на незаконне приєднання Криму і Севастополя (до Росії)", - заявили в МЗС.

У міністерстві зазначили, що Литва твердо підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

"Ми дотримуємося жорсткої та принципової позиції щодо агресії Росії проти України і в питанні про незаконну анексії Криму", - підсумували в МЗС.

Наголошується, що ділова газета Verslo zinios минулого тижня писала, що застосовуються до РФ санкцій відчувають труднощі і кілька литовських компаній, які розвивали діяльність в Криму.

Так, згадуються одна з найбільших в Литві компаній з розвитку нерухомості Hanner, контрольоване Вітаутасом Лаурутисом і паневежской компанією Pluosto linija зареєстроване в Криму підприємство Pluosto linija, а також контрольована Раймондасом Туменасом компанія BT Invest.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що країна розгляне посилення рекомендацій по співпраці з РФ.