ua en ru

МЗС: Китай є стратегічним партнером для України

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що КНР є стратегічним партнером для України. Про це на брифінгу в Міністерстві закордонних справ (МЗС) заявив глава департаменту інформаційної політики Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні, 17 липня, пройде офіційний візит Костянтина Грищенка до КНР, який пройде в рамках стратегічного партнерства наших країн", - сказав Волошин.

За його словами, глава МЗС України зустрінеться з керівництвом міністерства закордонних справ КР та іншими чиновниками: "китайська сторона також висловила задоволення рівнем взаємин з України ... в рамках зустрічі обговорюватимуться питання економічного, політичного, наукового і культурного співробітництва ... була підтверджена загальна зацікавленість заощадження і розвитку відносин ", - сказав Волошин.

Також Волошин підтвердив, що підписаний план консультацій до 2013 р. і обговорюється підготовка візиту Президента України Віктора Януковича в КНР: "Китай для нас такий же стратегічний партнер як США і Росія".