ua en ru

МЗС вивчає ситуацію щодо неможливості українців вилетіти з Дубая, -  Макеєв

МЗС вивчає ситуацію щодо неможливості українців вилетіти з Дубая, -  Макеєв Фото: понад сто українців не можуть вилетіти з аеропорту Шарджі

Україна надіслала ноту МЗС ОАЕ

Міністерство закордонних справ України вивчає ситуацію довкола неможливості більше сотні українських пасажирів покинути міжнародний аеропорт міста Шарджі у Об’єднаних Арабських Еміратах. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав директор департаменту політики й комунікацій МЗС Олексій Макеєв, передає "Радіо Свобода".

"Щодо цього неподобства надіслали ноту МЗС ОАЕ, лист авіакомпанії. Консул – в аеропорту. За результатами комунікації з білоруським і казахстанським посольствами, ситуація з громадянами їхніх країн – аналогічна. Авіакомпанія виявляється нездатною дбати про пасажирів. Володимир Омелян (міністр інфраструктури України – ред.) теж долучився. Робимо все, що можемо", – підкреслив чиновник.

Нагадаємо, МЗС України відкрило гарячу лінію у зв'язку з ситуацією, що склалася.

Ще з четверга, 29 грудня, аеропорт Шарджі скасовує рейси через погану погоду.

Українці перебувають в аеропорту Шарджі (Дубай) в очікуванні перельоту до місця призначення. Представники авіакомпанії Air Arabia запевнили, що проблема буде вирішена найближчим часом.