ua en ru

У МЗС Ірану заявили, що США хочуть вийти з ядерної угоди

У МЗС Ірану заявили, що США хочуть вийти з ядерної угоди Фото: заступник міністра МЗС Ірану Аббас Аракчи (mfa.gov.ir)

У МЗС Ірану також заявили, що вони підготують контрзаходи у відповідь на санкції США

Заступник Міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчи заявив, що США намагаються вийти з ядерної угоди, переклавши на Тегеран всю відповідальність за зрив угоди щодо ядерної програми, передає Mehr.

"Трамп і США в цілому намагаються вийти з ядерної угоди, переклавши всю відповідальність за зрив на Іран", - заявив він.

За його словами, новий законопроект накладає санкції на Іран "під приводом прав людини, тероризму, ракетної програми та будь-яких виправдань, які не пов'язані з ядерною зброєю", додавши, що санкції є спробою відлякати окремих людей від ведення бізнесу з Іраном.

"Санкції США є порушенням ядерної угоди, оскільки вони підривають принцип "у дусі доброї волі", включений в багатосторонню угоду", - сказав заступник міністра.

заступник Міністра оголосив, що Іран підготує контрзаходи у відповідь на санкції США, додавши, що відповідь буде "помилковим" і "продуманим" і не дозволить Вашингтону підштовхнути Тегеран до порушення угоди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Ірану засудило нові санкції Сполучених Штатів Америки після запуску Тегераном ракети-носія, вважаючи це спробою США перешкодити науковим дослідженням.