ua en ru

МЗС: Німеччина та Канада мають намір направити лікарів для обстеження Тимошенко

Німеччина та Канада мають намір направити своїх медиків для обстеження колишнього прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, передає радіо "Свобода".

"Німеччина та Канада стали єдиними країнами, які після відповідного звернення Мінохорони здоров'я, МЗС та Генпрокуратури до всіх зацікавлених держав виявили інтерес до залучення їх лікарів до обстеження Юлії Тимошенко", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що 31 січня до МЗС України запросили послів Німеччини та Канади для зустрічі з представниками керівництва зовнішньополітичного відомства та Міністерства охорони здоров'я України "для обговорення практичних аспектів" залучення іноземних лікарів до обстеження колишнього прем'єра.

Українська сторона, зазначили у МЗС, на зустрічі підтвердила готовність найближчим часом сформувати спеціальну спільну медичну комісію, яка терміново проведе обстеження Юлії Тимошенко.

"З метою якнайшвидшого початку роботи такої комісії представники МОЗ України попросили керівників дипломатичних представництв ФРН та Канади оперативно надати документи, що підтверджують професійну кваліфікацію запропонованих ними кандидатів, а також повідомити про терміни їх можливого прибуття до України", - наголосили у МЗС.

Відзначимо, раніше Тимошенко відмовилася від огляду комісією МОЗ України. В прес-службі Генпрокуратури вчора повідомили, що найближчим часом міжнародна група експертів в галузі медицини проведе обстеження Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко зараз відбуває в Качанівській виправній колонії покарання на встановлений вирок Печерського районного суду м. Києва про сім років ув'язнення і виплати 1,5 млрд грн (близько 189 млн дол) штрафу за перевищення повноважень при підписанні в 2009 газових контрактів з РФ.