ua en ru

МЗС Німеччини закликав відповісти на санкції США зміцненням суверенітету ЄС

МЗС Німеччини закликав відповісти на санкції США зміцненням суверенітету ЄС Фото: Хайко Маас (facebook.comAuswaertigesAmt)

Хайко Маас вважає, що ЄС повинен реагувати на санкційну політику США щодо торговельних партнерів

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас закликав зміцнювати автономію і суверенітет Європейського союзу (ЄС), реагуючи на санкційну політику США щодо торговельних партнерів ЄС. Про це він заявив під час конференції з керівниками дипмісій ФРН в інших країнах, йдеться на сторінці МЗС ФРН в Facebook.

Він зазначив, що в майбутньому, можливо, що США введуть санкції і щодо інших найважливіших торгових партнерів.

За його словами, це стосується Європи і Німеччини теж.

Міністр додав, що пріоритетом зовнішньої політики Берліна залишається "суверенна і сильна Європа".

"Ми повинні об'єднувати сили там, де національні держави більше не можуть діяти самостійно", - сказав Маас.

Він також додав, що саме зміцнення європейської незалежності створить умови для того, щоб влада США і ЄС могли розраховувати один на одного і в майбутньому.

Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, санкційні заходи Сполучених Штатів Америки проти Російської Федерації у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії вступили в силу. Санкції вводяться за використання Росією отруйної речовини "Новичок" у Великобританії.

Раніше, 21 серпня США розширили санкції проти Росії. Під обмежувальні заходи потрапили росіяни Антон Нагібін і Марина Царьова. Обидва вони пов'язані з петербурзькою компанією DiveTechnoService ("Дайвтехносервис"), санкції проти якої були введені ще в червні за ймовірні контакти з російськими спецслужбами.