ua en ru

МЗС Франції назвав "провокацією" обіцянку Трампа перенести посольство в Єрусалим

МЗС Франції назвав "провокацією" обіцянку Трампа перенести посольство в Єрусалим Фото: глава МЗС Франції Жан-Марк Еро

Глава МЗС Франції закликав Дональда Трампа прагнути до компромісу по Ізраїлю

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро вважає провокацією обіцянку обраного президента США Дональда Трампа перенести американське посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму. Про це він заявив в ефірі France-3, передає Reuters.

"Це (обіцянка перенести посольство в Єрусалим, - ред.) провокація, безумовно. Думаю, що це матиме вкрай тяжкі наслідки... у США це питання виявляється на порядку денному не вперше...Проте ще жоден американський президент, незважаючи на заяви, які могли бути зроблені в той чи інший момент, не дозволив собі дійти до того, щоб прийняти це рішення", - заявив Еро.

На його думку, Трампу слід прагнути до компромісу в цьому питанні. Зазначимо, у США закон про перенесення посольства в Єрусалим прийняли ще в 1995 році, однак президенти протягом більше 20 років відкладали його реалізацію.

Нагадаємо, у вересні 2016 року, будучи кандидатом на пост президента США, Трамп пообіцяв визнати Єрусалим неподільною столицею Ізраїлю. В листопаді після перемоги на виборах його закликали перенести посольство США в Єрусалим, оскільки було відомо про його відповідну обіцянку.