ua en ru

МЗС: дії Росії призвели до нинішньої катастрофи в Сирії

МЗС: дії Росії призвели до нинішньої катастрофи в Сирії Фото: МЗС оприлюднило заяву щодо перемир'я в Сирії

Делегація України підтримала резолюцію РБ ООН щодо режиму припинення вогню в Сирії

Делегація України підтримала схвалення 26 лютого резолюції Ради Безпеки ООН щодо режиму припинення вогню в Сирії, сподіваючись, що цей крок сприятиме деескалації сирійського конфлікту. Про це йдеться в коментарі МЗС, опублікованому на сайті відомства.

Зазначено, що делегація України після ухвалення резолюції зробила заяву, в якій наголосила, що саме підтримка Росією режиму Асада значною мірою призвела до нинішньої катастрофи в Сирії та драматичного розвитку ситуації протягом останніх місяців.

"Росія, будучи де-факто стороною конфлікту, з усіх сил намагається нав'язати себе як посередник із його врегулювання. Нам добре знайомий такий підхід, адже Москва застосовує ту саму тактику, що й на Донбасі. Росія так само розпалює насильство в Сирії, зокрема надсилає своїх військових, постачає озброєння, здійснює бойові операції та вдається до брудної пропаганди", - йдеться в повідомленні.

У МЗС переконані, що дії РФ навколо Алеппо у лютому 2016 року є практично ідентичними тактиці, що була застосована Росією у лютому 2015 року в Дебальцевому: "Кремль підписує домовленості про припинення вогню та одразу ж їх зухвало порушує".

"На жаль, пропозиції України щодо збалансування тексту проекту резолюції не були належним чином враховані. Підтверджуючи свою стурбованість розвитком подій у Сирії та виходячи з необхідності негайного вирішення ситуації в цій країні, українська делегація, тим не менш, вирішила підтримати проект згаданої резолюції", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН одноголосно підтримала поданий США і Росією текст резолюції про режим припинення вогню в Сирії.