ua en ru

МЗС: Справа Тимошенко не повинна мати негативного впливу на підписання угоди про асоціацію з ЄС

Справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко не повинна мати будь-якого негативного впливу на процес укладення угоди про асоціацію з ЄС. Про це йдеться в заяві Міністерства зовнішніх справ з приводу обговорення в ЄС політичної ситуації в Україні.

"Угода про асоціацію між Україною та ЄС покликана продовжити процес об'єднання Європи, який було розпочато два десятиліття назад. Саме тому обмеження відносин України та ЄС статусом сусідства є для української сторони цілком неприйнятним. У рамках угоди ми взяли на себе зобов'язання, які є співмірними із зобов'язаннями країн-кандидатів, не отримуючи при цьому необхідної фінансової допомоги, оскільки бачимо історичну місію даного документу у тому, щоб відкрити шлях Україні до Європи", - сказано в заяві.

Крім того, там говориться: "Оголошений сьогодні вирок (Тимошенко) - це справа суду. У засудженої та її адвокатів відповідно до українського законодавства є достатньо інструментів оскарження судового рішення та захисту своїх правових позицій через механізм апеляції. Українська влада в межах своїх конституційних повноважень зробить все можливе для забезпечення прозорості цього процесу".