ua en ru

МЗС Данії: РФ повинна нести відповідальність за забезпечення повного припинення вогню на Донбасі

МЗС Данії: РФ повинна нести відповідальність за забезпечення повного припинення вогню на Донбасі Фото: Павло Клімкін і Крістіан Єнсен

Клімкін і Єнсен домовилися активізувати діалог політичних країн в 2016 році

Росія повинна нести відповідальність за забезпечення повного припинення вогню на Донбасі та звільнення українських в'язнів. Про це після зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним заявив міністр закордонних справ і розвитку Данії Крістіан Єнсен, передає прес-служба МЗС України.

В ході зустрічі Клімкін і Єнсен обговорили стан реалізації мінських угод. Єнсен підтвердив, що Данія виступає за політичне врегулювання ситуації на Донбасі.

"В ході бесіди міністри обмінялися думками щодо активізації в 2016 р. політичного діалогу України та Данії за рахунок двосторонніх візитів на високому та найвищому рівнях, в тому числі проведення першого в історії дипломатичних відносин офіційного візиту в Україну Прем'єр-міністра Данії Ларса Льокке Расмуссена", - йдеться в повідомленні.

У контексті розвитку двосторонньої договірно-правової бази та лібералізації візового режиму Україна-ЄС Данія підтвердила завершення виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності міжурядової угоди про внесення змін до угоди про спрощення оформлення віз.

Нагадаємо, в Італії сподіваються, що перемир'я на Донбасі триватиме довго і назавжди.