ua en ru

МЗС дало рекомендації українцям, які збираються на Євро-2016

МЗС дало рекомендації українцям, які збираються на Євро-2016 Фото: МЗС попереджає українців про певні обмеження прав і свобод громадян на Євро-2016

Громадянам України слід бути готовим до перевірки документів та особистого контролю правоохоронцями

Міністерство закордонних справ надало рекомендації громадянам України, які планують поїздку у Францію на чемпіонат Європи з футболу 2016. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У Міністерстві попереджають, що у зв'язку з вчиненням у листопаді 2015 року терористичних актів в Парижі, на період проведення Євро-2016 у Франції продовжено термін дії режиму надзвичайного стану до 26 липня 2016 року.


"Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний і митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян в частині проведення масових зібрань та відвідування окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. У той же час, Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції", - йдеться в повідомленні.

МЗС рекомендує українцям, які планують поїхати у Францію, мати при собі разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в'їзду в цю країну (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції.

У міністерстві звертають увагу на те, що у Францію можна ввозити суму готівкою з розрахунку 10 тис. євро на сім'ю як осередок суспільства, а не на одне обличчя. Дозволена сума ввезення не змінюється незалежно від кількості членів сім'ї (!).

Під час Євро-2016 громадянам України рекомендується:

  • проявляти підвищену пильність і обачність,
  • чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади,
  • бути готовими до перевірки документів та особистого контролю правоохоронцями,
  • завжди мати при собі документи, що посвідчують особу,
  • відслідковувати інформацію щодо заходів безпеки в місцях перебування

Посольство України наполегливо рекомендує українцям заздалегідь опрацьовувати кілька маршрутів пересування по країні.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації громадянам України слід невідкладно звертатися в Посольство України у Франції або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні Євро-2016 футбольних фанів попередили про атаки мережевих шахраїв.