ua en ru

МЗС Чехії: Притулок Олександру Тимошенку може надати лише МВС Чехії

Рішення про надання політичного притулку Олександру Тимошенку буде ухвалювати Міністерство внутрішніх справ Чехії. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті МЗС Чехії.

"Міністерство закордонних справ - не уповноважений на процедуру надання притулку орган і не може вирішити, чи буде надано притулок чи ні. Таке рішення повністю в компетенції Міністерства внутрішніх справ", - заявив Віт Коларж, директор департаменту преси та прес-секретар МЗС. За його словами, процес надання притулку є стандартним, не політичним і повністю незалежним від Міністерства закордонних справ.

"Міністерство не може робити жодних заяв щодо своєї позиції, які не передбачені відповідними законами. Міністерство закордонних справ піклується про хороші відносини з Україною, які були підтверджені під час успішного візиту прем'єр-міністра Миколи Азарова в Прагу в грудні минулого року", - додав речник Міністерства.

Міністерство закордонних справ заперечує інформацію, що надання притулку Олександру Тимошенку було предметом обговорення між міністром закордонних справ Карелом Шварценбергом і міністром внутрішніх справ Яном Кубіцею.